Baby filt

En av sambons kompisar har fått en dotter, så idag har jag sytt en liten present till henne. Det blev en baby filt. Tycker tyget var jätteläckert, rosa med små grodor på och så sydde jag en vit snedslå runt om.




Portmonä

Igår gjorde jag en liten portmonä... Visst heter det väl så? Tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle kalla den :) Fick i alla fall en liknande från sambons bror som han hade köpt i Mexico. Blev superglad eftersom jag inte riktigt gillar plånböcker, tycker det är smidigare med något litet att ha i fickan :)


Våriga byxor

Äntligen har jag fått till ett par bra byxor, med eget mönster. Hittade ett riktigt fint blommigt tyg på Myrorna som jag använde tillsammans med svarta muddar. Och så passade dom superbra på lillskruttan också :)








Snurrkjol

Nu har jag gjort ett till och lite mer lyckat försök på snurrkjolen. Den här gången passade den mycket bättre :)





Inte världens mest matchande tröja och strumpor :)

Som sagt var...

Precis som jag trodde så gick det alldeles för bra med snurrkjolen. Den var alldeles för stor för lillskruttan! Vet inte riktigt hur jag mätte, men hon kan nog ha den om ett år eller så :)

Snurrkjol

Idag blev det en snurrkjol. Första kjolen som jag är riktigt nöjd med. Allting gick nästan för bra så jag bara väntade på att någonting skulle gå snett, men det gjorde det inte :)

Tog lite hjälp från ATT SY EN GECKO med den här kjolen...



Ska ta och testa den på lilltjejen när hon kommer hem från dagis.

Tyget är ett av dom jag köpte på IKEA. Sprättade upp ett par av Amandas gamla byxor som var förstörda på ena benet och använde mudden i midjan till kjolen. Matchade med en vit snedslå längst ner.

Nya tyger...

Idag har det inhandlats nya tyger på IKEA. Får se vad det blir får någonting av dom...






Kan ju meddela att tygerna är bra mycket snyggare i verkligheten :)

Byxor

Testade på att sy ett par lite utsvängda byxor idag.
Skulle haft ett lite strechigare tyg att sy byxorna av, men hade inget hemma så gjorde en "testbyxa" av ett gammalt påslakan.

Testade dom på lilltjejen innan jag satte i resårbandet i midjan. Dom passade mycket bättre än jag trodde :)






Det blev en klänning...

Efter mitt lilla misslyckande med "puffbyxorna" så provade jag på att göra en klänning. Ganska så enkel, men söt blev den :)





Använde ett vitt tyg med fjärilar (en gammal gardin köpt på second hand). Sydde i ett resårband vid bröstet och så sidenband som axelband. Perfekt till sommaren.





Puffbyxor

Idag var jag inne på mitt fjärde försök att göra ett par "puffbyxor" som jag kallar dom. Meningen är att det ska vara som ett par underbyxor, lite puffiga och ungefär samma längd som shorts. Det första paret jag gjorde var alldeles för små och dagens par blev alldeles för stora. Men det närmar sig ett bra resultat :) Eftersom jag gör alla mönster själv så kan man ju inte räkna med att det ska bli perfekt på en gång...

Rosa "Puffbyxor"


Mitt i arbetet...



Dags att prova...



Lite för puffiga och breda...






Lite för långa...



Dom blev helt enkelt för stora...

Så nu är det bara att minska mönstret lite så hoppas vi på ett bättre resultat :)

Första inlägget...

Ja men välkommen då :)

I den här bloggen tänkte jag skriva lite om min nya hobby, att sy barnkläder. Har en dotter som är 1½ år och det är till henne jag syr. Det blir mycket rosa och så lite ryschpysch. Lägger ut bilder på det jag syr här och så får ni gärna säga vad ni tycker om kläderna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0